Hangtompító – a hangszigetelt ajtó, avagy a tökéletes fegyver a zajok ellen

2018. april 16.

Ha otthona már kellemes hőmérsékletű, a csend megteremtése tovább növelheti kényelmét. Legyen szó kopogó cipőkről vagy a lépcsőházból beszűrődő egyéb zajokról, hangszigetelt biztonsági ajtó választékunk segíteni fog, hogy hazaérve a csend és nyugalom szigetén érezhesse magát. Itt sem kell kompromisszumot kötnie a biztonság tekintetében, minden általunk forgalmazott ajtó kiérdemli ugyanis a biztonsági ajtó minősítést.

Mit szólna, ha egy olyan fegyvert adnánk a kezébe, amellyel a legnagyobb zajokat is célba veheti?

Amellyel magánélete háborítatlan marad és teljes mértékben élvezheti otthon töltött idejét? A hangszigetelt ajtó ebben nyújt segítséget.

Legyen otthona a nyugalom szigete

Mindannyian szeretjük a gyerekeket. Ha Ön hölgy olvasónk, talán magassarkút is hord néha. Férfi olvasóink pedig talán sokszor élvezik is ez utóbbi nyújtotta látványt.

De mi a helyzet a hangokkal?

Amennyiben az ajtaja előtt hallja a cipők kopogását, bosszantóan hangos élményben lehet része otthonában. A ricsajozó gyerekek fel-alá futkosása szintén kellemetlen élménnyé válhat.

Tehet-e valamit ezek ellen a költözésen kívül?

!--SUBSCRIBE--!

A hangszigetelt ajtó a tökéletes fegyver

A hangszigetelt ajtó megoldást nyújthat ezekre a problémákra. Korábbi cikkünkben megismerkedhetett a hangszigetelés alapjaival. Ebben főként az épületen belüli hangszigetelés témáját jártuk körül, azonban az alapelvek egy hangszigetelt biztonsági bejárati ajtó esetén is érvényesek.

Az ajtólap hangszigetelési képessége önmagában megtévesztő lehet, hiszen egy biztonsági ajtó - hasonlóan más ajtókhoz vagy épületelemekhez - rendszerben működik. A hangszigetelt ajtó képes arra, hogy jó teljesítményt nyújtson, ehhez azonban a többi ajtóelemnek is megfelelőnek kell lennie.

A korábbi útmutatónkban említett hatékony padlótömítés, megfelelő tömítés a lap és a tok között, a szerelési hézagok kitöltése a tok és a fal között, valamint az ajtólap megfelelő konstrukciós felépítésén kívűl kihangsúlyozandó a szakszerű szerelés.

Nincs ez másképp egy hangszigetelt ajtó esetén sem! Akár saját maga, akár szakemberek végzik ezt el, érdemes elolvasnia útmutatóinkat, hogy ne érje meglepetés.

És biztonságos is a hangszigetelt ajtó?

A UNISEC által forgalmazott minden egyes ajtó biztonsági ajtó is egyben. Nincs ez másképp a kiemelt hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező ajtajaink esetén sem.

Akár kültéri ajtó, akár beltéri ajtó a döntés tárgya, a biztonsági szintek között a többi biztonsági bejárati ajtó esetén megszokott skála szerint hasonlíthatja össze a különböző modelleket.

Szívesen állunk rendelkezésére akár hangszigetelt ajtó, akár egyéb biztonsági ajtó kapcsán van szüksége plusz információra!

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen
Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.