A komfortos biztonsági ajtó - Összefoglaló, hasznos linkekkel

Biztonság

Hőszigetelt bejárati ajtó a penész és párásodás ellen

Ha kicsit jobban a dolgok mögé nézünk, világossá válik, hogy az alapvető hideg-meleg hőmérséklet kérdése mellett még számos problémát előzhetünk meg a számunkra és ingatlanunk számára legideálisabb bejárati ajtó megválasztásával. Ezek közül is az egyik leglényegesebb tényező otthonunk páratartalma.

Milyen bejárati ajtót válasszak? – Műanyag, fa és acél biztonsági ajtók

Fontos döntést kell meghoznia, mikor arra a kérdésre ad választ, milyen anyagból készüljön biztonsági ajtója, legyen szó akár kültéri, akár beltéri nyílászáróról. Sok szempontot kell figyelembe vennie, és mérlegelni kell a fából, műanyagból, alumíniumból vagy acélból készült ajtók előnyeit és hátrányait. A cikk végén összefoglaljuk, hogyan kell bejárati ajtót választani. A cél a legjobb ár-érték arányú darab megtalálása, de a döntés természetesen az Ön kezében van.


A hang- és hőszigetelés jelentősége, mérőszámai és lehetséges megoldásai.

Jó hír, ha van biztonsági ajtója, hiszen akkor nem kell féltenie vagyontárgyait a betörőktől, de még jobb hír, ha olyan biztonsági ajtója van, ami a hang- és hőszigetelésben is jeleskedik. Nem irreális elvárás ez velük szemben, de ahhoz, hogy megfelelő ajtót válasszon, jó, ha tisztában van a biztonsági ajtók hang- és hőszigetelésének alapvető fogalmaival. Nem árt, ha tudja, mik a mérőszámok, mik az elfogadható és az optimális értékek, milyen számokat és mértékegységeket látunk a nyílászárók üvegfelületén, és hogyan kell értelmeznünk őket. Még egy nagyon fontos kérdés megválaszolásában segítünk: mit kell tennie, ha hideg van a lakásában? Mikor kell a fűtést korszerűsíteni, és mikor kell új bejárati ajtó vagy új ablakok vásárlásán gondolkozni?

Hidegvérrel nyáron is - a hőszigetelt bejárati ajtó a kellemes hűvös és a pénztárca szolgálatában

A nyári meleg könnyen megviselheti szervezetét. A klíma bekapcsolásán kívül a bejárati ajtó is rengeteget tehet azért, hogy a kellemes, hűvös levegő otthonában maradjon. A hőszigetelt bejárati ajtó további előnyeiről is olvashat, megtudhatja például, hogy a biztonság tekintetében ugyanolyan jól jár egy ilyen speciális ajtóval is. Minden egyes hőszigetelt bejárati ajtó ugyanis biztonsági ajtó is egyben.

A lépcsőházi bejárati ajtó, mely elszigeteli minden rossztól

Egy jó minőségű lépcsőházi bejárati ajtó megkíméli a kellemetlen szagok beszűrődésétől is, télen a meleget, nyáron a hűvös levegőt tartja meg otthonában. A hangszigetelés pedig gondoskodik róla, hogy élvezhesse a csendet, persze csak ha Ön is úgy akarja!

Hangtompító – a hangszigetelt ajtó, avagy a tökéletes fegyver a zajok ellen

Ha otthona már kellemes hőmérsékletű, a csend megteremtése tovább növelheti kényelmét. Legyen szó kopogó cipőkről vagy a lépcsőházból beszűrődő egyéb zajokról, hangszigetelt biztonsági ajtó választékunk segíteni fog, hogy hazaérve a csend és nyugalom szigetén érezhesse magát. Itt sem kell kompromisszumot kötnie a biztonság tekintetében, minden általunk forgalmazott ajtó kiérdemli ugyanis a biztonsági ajtó minősítést.

Beltéri ajtók – rezsicsökkentés

Egy szakember segítségével beavatjuk néhány, a bejárati és beltéri ajtókkal kapcsolatos műhelytitokba is. Minden ötödik kivitelező elfelejti például, hogy a rezsit nemcsak a megfelelő bejárati, hanem a megfelelő beltéri ajtó megvásárlásával és beépítésével is lehet csökkenteni. Tudta-e például, hogy léteznek klímatechnológiával gyártott beltéri ajtók is, amik például nagyon jó szolgálatot tesznek nyáron a klimatizált helyiségekben, vagy kamrára szerelve is csökkentik a rezsit? Nagyon fontos elem a fakáva vagy fafül is – nem véletlenül mondják, hogy enélkül nincsen tökéletesen működő ajtó. Utóbbi pedig olyan tétel, ami jelentősen megdobhatja a lakás vagy ház eladási árát, ha arra kerül a sor.

A kültéri biztonsági ajtók szigetelése és csapdák a vásárláskor

Külön témakör a kültéri biztonsági ajtók szigetelése, annál is inkább, mert számos csapdát rejt. A már említett hő- és hangszigetelés mellett külön figyelmet kell szentelni a hőhídmentes felületnek és a por elleni védekezésnek. Utólag már nagyon nehéz a szigetelés, de ezzel újabb költségek jelentkeznek, érdemes inkább előre gondolkozni.

!--SUBSCRIBE--!

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen


Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.