A felelőtlen nyaralás egyben lehetőség a betörőknek

Biztonság

A jó idő a legtöbbünket arra ösztönöz, hogy tevékenységeink egy részét áthelyezzük a szabadba. Ám az éjszakába nyúló séták és hétvégi utazások alkalmával se feledkezzünk el értékeink védelméről! A nyári időszakban ugyanis megnövekszik a besurranásos lopások száma, amikor az elkövető kihasználja a sértett óvatlanságát, más irányú elfoglaltságát. A legfontosabb természetesen, hogy a bejáratot biztonsági ajtó védje, az ablakokat pedig rács.

Legyünk körültekintőek a nyári időszakban a szabadságolások alkalmával is. Ne hagyjuk tárva a kaput, lakásajtót, ablakokat. Ha elutazunk, hosszabb időre otthonról, győződjünk meg a nyílászárók, bejárati ajtó zárt állapotáról. Automatizáljuk a világítást, családi házaknál az öntözőrendszert, amivel azt a látszatot keltjük, hogy otthon vagyunk.

Praktikus megoldás lehet konnektoros időkapcsoló beszerzése, amely akár több időpontban működésbe hozza a lámpát, vagy valamilyen audio készüléket. Kapható a piacon olyan fényérzékelős led-állomás is, amely a sötétedésre működésbe lép és a televízió villogó fényét utánozza. Célszerű ilyenkor a lakás beltéri ajtóit is nyitva hagyni, hogy a különböző helyiségekbe át tudjon szűrődni a berendezés fénye.

Egy megbízható és bezárt biztonsági bejárati ajtóval, egy kis odafigyeléssel és némi praktikával nagyobb eséllyel tarthatjuk távol az illetéktelen behatolókat.

!--SUBSCRIBE--!

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen


Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.