700.000-ért is lehet rosszul szigetelt ajtót kapni

Komfort

A hőszigetelt biztonsági ajtó révén két legyet üt egy csapásra: egyszerre növelheti otthona biztonságát és csökkentheti fűtésszámláját. Érdemes azonban egy megbízható partnertől vásárolnia a kültéri ajtót, ha nem akar úgy járni, mint történetünk főszereplője.

A bejárati ajtó vásárlásakor jogosan várja el, hogy minőséget kapjon a pénzéért. Így gondolta egyik új ügyfelünk is, aki korábban bizalmával egy versenytársunkra szavazott. Tanulságos történet arról, milyen könnyen lehet biztonsági ajtó esetén is sok pénzért rossz minőséget vásárolni.

István egy igényes ember, aki szereti rendben tudni környezetét. Néhány éve egy újonnan épített családi ház boldog tulajdonosa. Kiváló energiahatékonyságú épületről beszélünk, amely a többek között 20 cm vastag külső szigetelésnek is köszönhetően a legmagasabb A+ energiatanúsítvánnyal rendelkezik.

Nem meglepő, hogy a lehető legjobb bejárati ajtó modellt kívánta megvásárolni, hogy ezzel tehesse fel az i-re a pontot az energiahatékonyság tekintetében.

Mivel szerette volna családját és ingóságait is biztonságban tudni, egy biztonsági bejárati ajtó mellett döntött, melyhez kiemelt szintű hőszigetelést is kért. Az ajtó oldalsó bevilágítóval is rendelkezett, mely szintén nem kirívó tulajdonság bejárati ajtók esetén.

Izzad egy hőszigetelt biztonsági ajtó?

A vásárlás során nem merült fel probléma, István ezt követően azonban mással sem szembesült! A fő probléma az ajtó “izzadása volt.

Ennek megértéséhez érdemes gyorsan tisztáznunk ezt a kellemetlen jelenséget. Ha jelentős a különbség a külső és belső hőmérséklet között, úgynevezett hőhíd jön létre. Egy nem megfelelően szigetelt fém biztonsági ajtó nem tudja kezelni ezt a különbséget, lecsapódik rajta a pára.

Már a hidegebb őszi napok érkeztével megjelent a nedvesség az ajtó belső felén. Ez rövid időn belül olyan méreteket öltött, hogy tócsában állt a víz az ajtó alatt! A tulajdonos elmondása szerint a házban kifejezetten alacsony a páratartalom, hasonló problémát sehol másutt nem tapasztalt azóta sem.

István ekkor még bizalommal fordult a bejárati ajtó forgalmazójához és egyben gyártójához. A szigetelést az ajtó színére fújt puhafa lécekkel próbálták orvosolni. Ez az utólagos, szigetelésnek nagy jóindulattal sem nevezhető lécezés természetesen néhány hónapon belül felpúposodott a tócsákban kicsapódó párától. A külső ajtólap fa szigetelése is felhólyagosodott, melyet a forgalmazó szintén kicserélt. A probléma okát ez nem szüntette meg.

A kár rendezésére a forgalmazó az ajtó árának töredékét ajánlotta fel. Másik választási lehetőségként - valamint további 150,000 forint (!) fejében - egy általuk csúcskategóriásnak minősített új bejárati ajtó beszerelése merült fel.

A tulajdonos az utóbbi megoldási javaslatot jóhiszeműen elfogadta. A cég sajnos itt sem okozott “csalódást: a bejárati ajtó környékén levert falak jelezték a szakszerű beszerelők munkáját. István ezt saját költségére szintén kijavíttatta és reménykedve várta az első hidegebb őszi napot.

Az eredmény?

Egy változatlan méretű tócsa a bejárati ajtó alatt és a magyarázat a forgalmazótól: nem lehet mit tenni, biztosan a házban uralkodó légáramlás miatt van kitéve ilyen szélsőséges körülményeknek az ajtó.

Miért nem fordulhat elő ilyen a UNISEC biztonsági ajtó modelljeivel?

Ne tévessze meg a fenti magyarázkodás: a bejárati ajtó “izzadása egyértelműen a rossz tervezés és gyártás következménye.

A UNISEC kültéri ajtó modelljeinél ilyen nem fordulhat elő!

Miért?

Szigetelés - a kültéri biztonsági ajtó lelke

A kültéri ajtó típusainkon körbefutó dupla gumiszigetelés, az ajtólap szigetelése és a gondosan kiválasztott tok garantálják, hogy Önnel soha ne forduljon elő a fenti eset.

Minderre 5 év valódi garanciát vállalunk. Ha évente ránk bízza a biztonsági bejárati ajtó gondozását is, további 5 évvel összesen 10 évig élvezheti a garancia által biztosított nyugalmat.

Szakszerű tanácsadás

A bejárati ajtó kiválasztása előtt egy beszélgetés keretében felmérjük, mire is van szüksége. Így nem fordulhat elő az a korábbi cikkünkben említett elrettentő példa, melyben egy kültéri használatra alkalmatlan beltéri ajtó került felszerelésre.

Gondos beszerelés

Hatalmas tapasztalattal rendelkező beépítő kollégáink a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel varázsolják a helyére a kiválasztott ajtót. Ha mégis azt szeretné, hogy a bejárati ajtó a saját keze munkája által kerüljön a helyére, ebben is segítünk.

Ha biztonsági ajtó vásárlásán gondolkodik, a UNISEC-ben megbízható partnerre talál. Választékunkat böngészve kényelmesen megtervezheti az Önnek megfelelő modellt ajtótervezőnk segítségével!

!--SUBSCRIBE--!

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen


Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.