Hidegvérrel nyáron is - a hőszigetelt bejárati ajtó a kellemes hűvös és a pénztárca szolgálatában

2018. april 17.

A nyári meleg könnyen megviselheti szervezetét. A klíma bekapcsolásán kívül a bejárati ajtó is rengeteget tehet azért, hogy a kellemes hűvös levegő otthonában maradjon. A hőszigetelt bejárati ajtó további előnyeiről is olvashat, megtudhatja például, hogy a biztonság tekintetében ugyanolyan jól jár egy ilyen speciális ajtóval is. Minden egyes hőszigetelt bejárati ajtó ugyanis biztonsági ajtó is egyben!

A hőszigetelt bejárati ajtó segít Önnek abban, hogy nyáron is teljes mértékben élvezhesse otthon töltött idejét és egyben pénztárcájának is kedvezzen. Olvasson tovább, és megtudhatja, hogyan!

A nyári tikkasztó melegben jól esik a lakás vagy ház nyújtotta kellemes hűvös. A meleg azonban a legkisebb résen is utat talál magának, így csökkenti az Ön és családja kényelmét és megterheli pénztárcáját.

Mit tehet ilyenkor ahelyett, hogy a klímát alacsonyabb hőfokra állítja?

Mielőtt rátérnénk a megoldásra, érdemes felidézni egy korábbi cikkünk hőszigetelésről szóló részét. Lakása vagy háza esetén minden esetben a hőveszteség elkerülése a cél. A hőveszteség két különböző hőmérsékletű tér között lép fel, hőcsere esetén.

Ha Ön otthonában működteti a klímaberendezést vagy akár a hűvösebb nyári éjszakai szellőztetés által beengedett hűvös levegőt szeretné megtartani, a lakás és a lépcsőház, vagy éppen háza és a külvilág között valósul meg a hőcsere. Az áramlás mindig a melegebb rész irányából történik a hidegebb felé. Azaz nyáron úgy érzi, hogy a külső meleg folyamatosan be akar törni otthonába.

Hol tud beférkőzni a meleg?

Röviden összefoglalva: mindenhol. A padlón, a falakon, a tetőn, illetve az ajtókon és ablakokon keresztül is történik hőcsere. Először tehát érdemes kiderítenie, hol is veszti el lakása vagy háza a nyári időszakban értékes hűvös levegőt.

Ennek kiderítéséhez egy energetikai hőtérkép készíttetése rendkívűl hasznos. Ez kideríti a problémás pontokat és segít Önnek, hogy célzottan kezdhessen hozzá lakása vagy háza tökéletesítéséhez.

Hogyan jön ide a hőszigetelt bejárati ajtó?

A nyilászárók a hőveszteség akár 25%-áért is felelős lehetnek. Nem mindegy tehát, milyen a bejárati ajtó. Egy megfelelő szigeteléssel ellátott, jó minőségű hőszigetelt bejárati ajtó nagy mértékben csökkenti a hőveszteséget.

!--SUBSCRIBE--!

Hogyan tudom megnézni és összehasonlítani a bejárati ajtóknál a hőszigetelési tulajdonságot?

Minden egyes biztonsági ajtó mellett feltüntetjük a hőszigetelési mutatószámot. Minél kisebb ez az érték, annál jobb hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik a bejárati ajtó.

Ajtóösszehasonlítónk segítségével saját maga is meggyőződhet a különböző modellek által nyújtott hőszigetelési szintről.

Minden biztonsági ajtó hőszigetelt bejárati ajtó is egyben?

Természetesen minden egyes forgalmazott ajtónk rendelkezik hőszigeteléssel, ennek mértéke eltérő lehet.

Ha segítségre vagy tanácsra lenne szüksége, keressen elérhetőségeinken, állunk rendelkezésére!

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen
Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.