Design és lakberendezés: biztonsági ajtók és lakberendezési cikkek

Stílus

Amikor valaki egy házat épít vagy felújít, a biztonságon és a jó szigetelésen kívül arra is törekszik, hogy a lehető legesztétikusabb legyen az eredmény. Legyen akár szó külső, vagy belső felületekről, ezt a legkönnyebb akkor elérni, ha az egyes elemek harmonizálnak egymással. Na jó, de van erre lehetőség például a nyílászárók és a garázsajtó esetében? És mikor érdemes belső építész segítségét kérni? Útmutatónkból ezeket is megtudhatja.

A gondosan tervezett kültéri ajtó vásárlás fontossága

A homlokzatnak általában van egy meghatározott stílusa, ami jól látható messzebbről nézve. Ezt az ajtó, az ablak és a garázsajtó is erősen meghatározza, amikor egyszerre látszanak. A régi igazság itt is alkalmazható: az ördög a részletekben rejlik. Az a jó, ha a színek és a formák kellemes érzéseket ébresztenek, egyetlen oda nem illő elem sem zavarja meg az összképet. Érdemes például olyan biztonsági bejárati ajtót választani, amelyek színben tökéletesen illenek például a Hörmann garázskapuhoz, mert általában ezek egymás mellett vannak a homlokzaton.

Az Unisec kínálatát és lehetőségeit ismerve ez nem lehet probléma, hiszen bejárati ajtó formái és színei harmonizálnak a legnagyobb hazai garázskapu forgalmazók, mint pl. a Hörmann és a Kling garázskapuk megjelenésével. A szín és a forma azonban természetesen nem az egyetlen szempont: biztonsági bejárati ajtóról beszélünk, aminek számos előnyös tulajdonsága van. Időjárásálló, azaz ellenáll az időjárás szélsőségeitől, legyen szó csapó esőről, hóról, nem rozsdásodik,az UV sugárzás sem tesz benne kárt, nem fakul ki a színe, mert napfényálló. Dupla gumiszigetelése van, aminek köszönhetően hermetikusan záródik, így védi otthonunkat a portól, a zajoktól, a szagoktól. Szerkezete hőhíd mentes és jó hőszigetelő.

!--SUBSCRIBE--!

A nyílászárók összehangolása

A színen kívül az ajtók különböző kiegészítőit is össze lehet hangolni a nyílászárókon. A kilincs például lehet modern, hosszanti rúdkilincs, gomb alakú, vagy lehet a megszokott, standard kilincs. Az összhangot erősítő közös vonás lehet az is, hogy tömör vagy üvegezett-e az ajtó, számos üvegminta közül lehet választani. A sötétebb előszobáknál, ahol a hely méretei megengedik, oldal- vagy felülvilágító üvegbetéttel is kiegészíthetjük biztonsági ajtónkat. A kitekintő is lehet hagyományos vagy digitális (LED-kijelzős).

Ha a megrendelőnek speciális igényei vannak, a megjelenést tekintve szinte bármilyen ajtót össze lehet rakni. Nem is kell rá túl sokat várni: egy egyedi kialakítású ajtó gyártási ideje 1-2 hónap.

A bejárati ajtók színét könnyen a kívánt színűre lehet alakítani festéssel vagy fóliázással úgy, hogy az illeszkedjen az ablakokhoz, vagy a Hörmann garázskapukhoz. Az Unisecnél a ral színek hatalmas választéka áll a rendelkezésére, még a nyomott, préselt vagy a faborítást imitáló minták is. A Unisec biztonsági ajtók külső és belső színe lehet eltérő is. Ebben a pillanatban is több ezer kombinációról beszélhetünk, és a lista folyamatosan bővül. Itt is vannak divatszínek. Az ma sem újdonság, hogy a megrendelők odafigyelnek a ház esztétikai egységére, de az igen, hogy az eddig divatos fehér színt felváltotta a fahatású aranytölgy és a festett antracit – utóbbi a modern, minimál stílusú házakra jellemző.

A belső építész alkalmazásának előnyei

Miért érdemes az építési engedélyezési eljárás megkezdése előtt igénybe venni a belsőépítészt az építészeti tervezéssel párhuzamosan? Könnyen kerülhet abba a helyzetbe, hogy az építési engedély kézhezvételét követően az ingatlan építészeti alaprajza véglegesen kialakul. A módosításokra kevés vagy egyáltalán nincs lehetőség, hiszen építési engedélyt kevesen szeretnének módosítani. Egy építészeti tervezés során sokan még nem tudják, hogy milyen kialakítású kanapét szeretnének vagy milyen jellegű fürdőkádat, milyen típusú hálószoba kialakítást.

Egy belsőépítész tervező már a kezdetektől úgy tekint egy alaprajzra, hogy már a fejében vannak olyan belsőépítészeti kérdések, megoldások javaslatok, melyek magával vonhatják a megfelelő alaprajzi kialakításokat a térrendezés szempontjából. Belsőépítészként a design mellett az elsődleges szempont a praktikum. Szeretek olyan belsőépítészeti megoldásokat alkalmazni, amely tökéletesen használója igényeire van szabva.

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen


Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.