Unisec biztonsági bejárati ajtó a betörő szemével

Biztonság

Miként gondolkodik egy betörő, amikor kiválasztja következő célpontját? Mit figyel meg egy bejárati ajtón? Ismerje meg a bűnözők gondolkodásmódját, hogy megfelelő biztonsági ajtót választva kint tarthassa a betolakodókat.

Egy betörő naplója a bejárati ajtóról…

2017. augusztus 1.

Ma végre eljött az alkalom és kiraboltam azt a házat, amit már korábban kinéztem magamnak. A kert és a ház kívülről gondozott volt, de a bejárati ajtó annyira rozzant, hogy szinte kiáltott értem. Régi faajtó, nem is értem, hogy miért nem cserélték még le? Bár a műanyag ajtóval sincs problémám, néhány pillanat és bejutok rajta, ezen viszont a feszítővas az első próbálkozásra tette a dolgát. Tudtam, hogy bőven van időm, hiszen már kifigyeltem, hogy a háziak a szokásos napirend szerint reggel 8-kor elindulnak. Szerencsére riasztó sem volt. A kis naivak! Kisebb zsákmányra számítottam, ehhez képest egy videokamera, némi ékszer – pont jó lesz az asszony születésnapjára - és egy kis készpénz is került a zsákomba. A hazafelé út is tartogatott meglepetést a számomra. Láttam egy gyönyörű házat, nagy fogás lenne! Igaz a bejárati ajtó is komolyabbnak tűnik, utána kell járnom… Ami viszont meglepő, hogy se kutya, se riasztó. Ennyire bíznak a bejárati ajtóban?

!--SUBSCRIBE--!

2017. augusztus 2.

Két utcányira tőlünk építkezés folyik. Egy háromlakásos társasházat építenek. Legnagyobb meglepetésemre ezeknél a házaknál is olyan bejárati ajtót láttam, mint a tegnapi álomháznál, csak más színben. Felhívtam az eladót, aki egyben az építtető is, és megbeszéltem vele egy találkozót délutánra, mintha érdeklődő lennék. Szépen kikérdeztem, megnéztem a házak tervrajzait - később még jó lehet - aztán a bejárati ajtót kezdtem dicsérni. Szerencsére elég közlékeny volt, így most már tudom, hogy egy UNISEC által forgalmazott acél biztonsági ajtóról van szó, ami Magyarországon pár éve jelent meg. Nagyon jó ár/érték arányú termék, szeretik az építtetők, mert könnyű beépíteni, széles a szín és mintaválasztéka, és ha a vevő szeretné, akkor több biztonsági fokozat közül is választhat. Rendkívül széles a kiegészítők listája is - egykulcsos rendszer, biztonsági üveg, ólommintás üveg, nyitást határoló, kitekintő, stb. Na ez már kihívás a műanyag és a faajtókkal szemben. Egy acélszerkezetű ajtó más eszközöket igényel, mint amivel szoktam dolgozni és megjegyzem, hogy az sem 5 perces melónak tűnt, amit itt láttam.

2017. augusztus 3.

Ma utánajártam a Unisec cégnek. 100%-ban magyar tulajdonú, kizárólagos forgalmazója a tegnap megismert Gerda acél szerkezetű biztonsági ajtóknak. Hmm... A műanyag és a fa bejárati ajtókat jobban szeretem. Európában több országban is elismerő véleménnyel vannak a termékről (több ügyfél elégedettségi díjat is elnyert a Gerda!!!), és az, amit tegnap az építtető mondott róla, az csak a jéghegy csúcsa. Az Unisec által forgalmazott biztonsági bejárati ajtókban –kezdve az alap kategóriától - amiben az összes elvárt mechanikai védelem benne van. Dupla zárszerkezet, kiemelést gátló, többpontos záródás, acél keretszerkezet, az alacsonyabb kategóriáktól egészen a felső kategóriás, több százezer forintos ajtókig. Át kell gondolnom ezt a betörést, nagyon vonz a ház, de azért nem szívesen kockáztatom a bőrömet, szeretek biztosra menni.

2017. augusztus 4.

Ma megkérdeztem pár „kollégát, hogy hallottak-e már a GERDA ajtóról, mi a véleményük róla? Nem bíztattak. Néhány társam már megpróbálta, de az acél szerkezetbe beletört a bicskájuk, túl nagy zajjal és idővel jár, ami megnöveli a lebukás veszélyét. Azóta, ha ilyet látnak, inkább elkerülik, nem is próbálkoznak, nem betörőnek való ajtó ez. Viszont az a ház továbbra is izgatja a fantáziámat…

2017. augusztus 5.

Ma voltam bent a GERDA magyarországi forgalmazójának mintatermében, az Unisec biztonsági ajtó Budapest központú üzletében, mintha vevő lennék. Egy kedves úriember fogadott és egy kávé mellett mindenre kiterjedő felvilágosítást kaptam. A bemutatóteremben több beltéri és kültéri bejárati ajtó is ki van állítva, úgyhogy teljes életnagyságban tudtam szemrevételezni őket. Nem volt biztató a számomra. A termékek közül minden élethelyzetre tudnak ajánlani megfelelő biztonsági ajtót, legyen szó kültéri, vagy zárt téri felhasználásról. Az biztos, hogy ha valahol ilyen ajtóval találkozok, akkor tudom, nem ez a leggyengébb pontja a lakásnak, vagy háznak. Az egyedülálló kedvezmények és a valódi ügyfélközpontú szolgáltatások miatt aggódom a hosszú távú megélhetésem miatt. Egyre inkább azt érzem, hogy hagynom kell az álomházat. Őszintén szólva annyira meggyőző volt amit láttam, és a cég által nyújtott extra szolgáltatások és garanciák is annyira meggyőzőek voltak, hogy keresve sem találnék jobbat. Így azon gondolkozom, hogy a saját bejárati ajtómat is ilyenre cserélem, ha netalán valami zöldfülű ifjonc kollégám, aki még nem hallott rólam, megpróbálna hozzánk betörni…

2017. augusztus 14.

Ma beszerelték az új bejárati ajtót, határidőre, pontosan, szépen. Nagyon tetszik, és rendkívül elégedett vagyok, mert amellett, hogy nagyon biztonságos, sokkal szebb, mint a régi volt. A feleségem is nagyon örül, hogy végre nem egy használt cuccal leptem meg.

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen


Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.