Régi módszer újra hasít – Berúgott ajtó Budapesten

Biztonság

Többször írtunk már arról a statisztikai tényről, hogy a betörések száma évről évre emelkedik és a besurranó tolvajok egyre gátlástalanabb módszereket használnak és egyre pofátlanabbak. A tegnapi napon is egy 45-össel rabolták ki a legújabb ügyfelünket. Igaz, nem egy pisztollyal, hanem egy 45-ös láb jól irányzott rúgásával lett hatástalanítva a régi fa bejárati ajtó budapesti lakásában. A betörők ügyfelünk számos mozdítható értékét elvitték.

Berúgott bejárati ajtók budapesti vásárlóinknál

A közelmúltban megsűrűsödtek az ilyen primitív jellegű, de igen eredményes esetek, amikor a betörők egyszerűen csak berúgják a régi elavult ajtókat. A rendőrség pedig tehetetlen. Az eset után rutinszerűen felveszik a jegyzőkönyvet és általában soha többet nem hallunk az eltűnt laptopról, iPhone-ról, vagy az évfordulóra kapott ékszerünkről. Számos öreg fa ajtó budapesti és vidéki nyugdíjasok lakásaiban található, akik a betörők által még inkább veszélyeztetett korosztályt képviselik.

A másik gyakori eset, mikor olcsó, kínai biztonsági ajtón mennek be. Sajnos ezeket is be lehet rúgni. Nem egyszer az is kiderült, hogy a tulajdonos számla nélkül vásárolt, hogy még olcsóbb legyen a beszerelés. Ilyen esetekben a garancia sem érvényesíthető:

Védekezés biztonsági ajtókkal a betörések ellen

Otthonunkat és az értékeinket számos módon megvédhetjük. Az elektromos riasztók, távfelügyeletek és a mechanikai védelem egyaránt megoldásként szolgálhatnak. Egy erős biztonsági ajtó Budapest, és így más nagyvárosok esetében is eltántoríthatja a „rugdosódó betörőket.

A mechanikai védelem legjelentősebb alkotóeleme az ajtó, melynek biztonságossága négy elemtől függ: az ajtótoktól, az ajtólaptól, a pánttól és a zárszerkezettől.

Az ajtólap ellenálló képessége akkor jó, ha az acél és fém felhasználásával, belső rácsozattal készült.

Általában elhanyagolt, ám elsődleges kérdés az ajtótok erőssége, a toknak a falazathoz való rögzítése. Indokolt, hogy a tok a tégla- vagy betonfalba több falazó körömmel legyen beépítve.

Az ajtólapot a tokhoz többnyire gyenge ellenállású, befúrható pánttal rögzítik. Ezeket célszerű megerősíteni és kiemelés gátló funkcióval ellátni.

A zárszerkezet akkor hatásos, ha az több ponton (oldalirányban, alul, felül) nyújt védelmet. Hangsúlyozzuk, hogy a lakás biztonságát nem csupán a zárszerkezet minősége határozza meg, ahogy a bemutatott bejárati ajtó esetében sem csak ez dominál. A nyílászáró teljes egésze számít, hiszen hiába szereltetünk fel két, három drága zárat, ha például a biztonsági ajtó a toknál bedönthető.

!--SUBSCRIBE--!

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen


Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.