Mire számítsunk egy ajtó cseréjénél?

2017. august 14.

Bizonytalan, túl sok a kérdés a bejárati ajtó cseréjével kapcsolatban? Nem tudja, milyen ajtót válasszon? Az Unisec ingyenes szaktanácsadást biztosít Önnek, hogy végleg eloszlassuk a kételyeket! Néhány gyakori kérdés:

A bejárati ajtó cseréjét a lakásfelújítás melyik fázisában kell elvégezni?

A nyílászáró bontásos cseréje esetén az új ajtó beépítését legkésőbb a festés, glettelés, burkolás előtt kell elvégezni. Bontás nélküli nyílászáró csere és panellakások esetén többnyire mindegy.

Mire kell számítanom nyílászáró csere kivitelezésekor?

Többnyire az előre egyeztetett időben a beépítő szakembereink megérkeznek Önhöz. Ekkor az új ajtó elemek valamint a szerszámok a munkaterületre kerülnek. A munka a régi ajtó elemek bontásával kezdődik majd ezt követően az új ajtó kerül beépítésre. Ezt követi az ajtó szigetelése, majd a nyílás visszajavítása (kőműves munka, vagy takarólécek felszerelése), történik meg. Végezetül az ajtó finombeállítását végezzük el, illetve az átadás-átvétel.

!--SUBSCRIBE--!

Hogyan készüljek a nyílászáró beépítésre?

A nyílászáró cseréje - bármennyire is körültekintően végzi el a szakember, a bontás miatt porral és zajjal jár. Ezért azon helységekben, ahol nyílászáró csere lesz, érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni. Az ajtó körüli részeket kérjük kiüríteni, hogy szakembereink számára a munkaterület könnyen hozzáférhető legyen.

Szükséges-e kőművesmunka?

A meglévő tokba történő beépítésen kívül majd minden egyéb esetben szükséges a kiegészítő kőművesmunka vagy takaróléces helyreállítás az ajtócsere után. Külön kérésre megszervezzük, hogy a nyílászáró cserét követően 1-2 napon belül az esztétikai helyreállítás megtörténjen. Az ablak vagy az ajtó bontás nélküli (tokba építés) cseréje illetve a panel épületek esetén kőművesmunka nem keletkezik.

Miért szükséges kőművesmunka?

A bejárati ajtó cseréje során a belső fal részek, burkolatok sérülhetnek (állapottól függően). Ennek helyreállítása kőművesmunkát igényel. A külső falrészek általában sértetlenek maradnak. Fontos, hogy a helyreállítási munka csak egy esztétikai helyreállítás! Minden általunk beépített ajtó beállítva és kiszigetelve kerül átadásra, így beépítés után funkciójukat azonnal 100%-ig betöltik!

A nyílászáró beépítés tartalmaz kőművesmunkát?

Alapvetően nem, de kérésre megszervezzük, hogy megfelelő szakember elvégezze a nyílászáró cseréjét követő kiegészítő kőművesmunkákat (vakolás, spalettázás, helyreállítás). Érdemes előre kalkulálni ezzel a költséggel.

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen
Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.