A kültéri biztonsági ajtók szigetelése és csapdák a vásárláskor

2017. june 20.

Cikkünk ismerteti a kültéri biztonsági ajtók szigetelésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A bejárati ajtóknál a biztonságon túl nagyon fontos szempont a megfelelő szigetelés. Az ajtók felhasználási területéből adódóan megkülönböztetünk beltéri és kültéri ajtókat. A biztonsági ajtók szigetelését a felhasználási területüknek megfelelően kell megválasztanunk, hogy az ajtó hosszú időn keresztül szolgálja kényelmünket. A kültéri biztonsági ajtóknál a hő- és hangszigetelésen túl a hő-hídmentes felület és a por elleni védekezésnek is nagy szerepet kell tulajdonítani. A legtöbb forgalmazó sajnos elfeledkezik ezekről az apróságnak tűnő, de mégis lényeges kérdésekről. Egyes kereskedőknél gyakran bevett szokás, hogy az olcsóbb beltéri felhasználásra szánt bejárati ajtókhoz, magas felár ellenében kínálja a kültéri megoldást jelentő ajtó-kiegészítőket. Azonban fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a kültéri kiegészítőkkel ellátott beltéri ajtók nem mindenben képesek ellenállni a változó időjárási viszonyoknak.

!--SUBSCRIBE--!

Az utólagos ajtószigetelés hátrányai

Az utólagosan pótolt ajtószigetelést bemarásos módszerrel, ajtókefével, szilikon-gumival, illetve minimum 3 mm vastagságú táblás szigetelőanyaggal lehet orvosolni. A táblát viszonylag könnyen fel lehet szerelni az ajtóra, de a festésével újabb idő és pénz megy el. Ezek azok a költségek, amik a gyengébb minőségű biztonsági bejárati ajtók árában nem mutatkoznak meg a vásárláskor, azonban később komolyan megterhelhetik a család költségvetését. Arról nem is beszélve, hogy ezek a szakértő kezeket igénylő átalakítások, javítások különféle mesteremberek munkáját igénylik, akikkel gyakran hetekig tart az egyeztetés.

Az Unisec természetesnek veszi, hogy az ajtóval megfelelő szigetelés is jár. A szortimentben található összes kültéri biztonsági bejárati ajtó árában benne vannak azok a szigetelő megoldások, amikkel megspórolhatja az utólagos teendők sorát. Az Unisec által forgalmazott NTT Revo 60 rozsdásodás és hőhíd mentes, UV- és karcálló ajtólapja minden időjárási körülmény között megbízható védelmet nyújt. Dupla gumiszigetelésnek köszönhetően (ajtólap és ajtótok) az ajtó hermetikusan záródik, így csökkenti a család fűtési számláit. Ezen felül a perforált acéltok kialakításának köszönhetően a tok hőátadási képessége is csökken.

Acél biztonsági ajtó perforált acéltokkal

A perforált acéltok szerkezetek segítségével az acél biztonsági ajtó maximális biztonsági fokozatának megtartása mellett képes javítani szigetelési értékein. Ezekkel a tokszerkezetekkel az ajtólap hőhíd mentes szerkezetéhez hasonlóan, lényegesen csökken a tok hőátadási képessége is. A tokon lévő perforáció esztétikus takarásáról a cserélhető gumiszigetelés gondoskodik.

Várj! Vidd magaddal ezt a füzetet
Töltsd le most ingyen
Kérjen ajánlatot és éljen az 50%-os otthonfelújítási támogatással.